Przepalający się bezpiecznik oświetlenia wnętrza i bagażnika

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ryn3ek
    Drive
    • 2011
    • 67

Biszczu, ja to robię tak, że maluję patyczkiem higienicznym delikatnie w tym miejscu i od razu wycieram naokoło drugim, czystym. Lakier jest tylko w rysie, naokoło nic nie zachlapane jak to bywa z pędzelkami tylko musisz mieć całą paczkę pod ręką, żeby dookoła szybko i dokładnie wycierać
    O1 1.9 TDI AGR - Szeliniak the 1st
  • maus
    Drive
    • 2010
    • 73
    • Octavia II (1Z3)
    • BKD 2.0 TDI 140 KM

Witam! Czy zdażyło się już komuś z forumowiczów wymieniać bezpiecznik oświetlenia wnętrza i bagażnika kilkakrotnie? Mnie już czeka 2 wymiana w okresie ostatnich 6 tygodni! Zna ktoś już podobny problem???
    OIIFL ELEGANCE Hatchback 2.0TDI DSG

Komentarz

• pita
      Drive
      • 2010
      • 52

Z pewnością robi się gdzieś spięcie, mi się już dwa razy zdarzyło że przepalił się bezpiecznik przy wymianie żarówek oświetlenia bagażnika jak nieopatrznie dotknąłem blaszek śrubokrętem i zrobiłem spięcie.
      Octavia 2.0TDI Sport Edition

Komentarz

• maus
        Drive
        • 2010
        • 73
        • Octavia II (1Z3)
        • BKD 2.0 TDI 140 KM

Tylko że ja żadnych żarówek nie wymieniałem...ni stąd ni zowąd ot tak sie bezpiecznik przepalił...i to już drugi raz...
        OIIFL ELEGANCE Hatchback 2.0TDI DSG

Komentarz

• pita
          Drive
          • 2010
          • 52

Zamieszczone przez maus
          Tylko że ja żadnych żarówek nie wymieniałem...ni stąd ni zowąd ot tak sie bezpiecznik przepalił...i to już drugi raz...
          ale ja nie mówię że wyminałeś tylko ma doswiadczenie że jeśli się przepala bezpiecznik to gdzieś jest jakieś spięcie, może gdzieś się dostaje wilgoć, a tak poza tym ten bezpiecznik jest od całego oświetlenia wnętrza a nie tylko od bagażnika
          Octavia 2.0TDI Sport Edition

Komentarz

Pracuję...